Ny podcast stiller skarpt på dansk COVID-19-forskning

Disease and treatment 27. aug 2020 1 min Written by Sabina Askholm Larsen

Hvordan kan vi bruge forskning til at afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af coronakrisen – og minimere risikoen for, at vi skal igennem noget lignende i fremtiden?

Interested in Disease and treatment? We can keep you updated for free.

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver stillet i første sæson af podcasten Forskningsfortællinger. I en serie på 6 episoder går podcasten i dybden med konkrete eksempler på den viden, vi har fået om COVID-19, og de afledte effekter af pandemien indtil videre.

Første afsnit handler om antistoffer, og hvorfor disse er et vigtigt våben i kampen mod COVID-19 og i udviklingen af en vaccine.

De medvirkende i udsendelsen er Søren Riis Paludan fra Aarhus Universitet og Peter Garred fra Rigshospitalet og Københavns Universitet. De to professorer er samarbejdspartnere i et stort igangværende forskningsprojekt, der undersøger, hvilke antistoffer der lagrer sig i kroppen i kølvandet på en coronavirusinfektion.


Podcasten Forskningsfortællinger er den lydlige forlængelse af Sciencenews.dk og findes også på bl.a. Apple Podcasts og Spotify

English
© All rights reserved, Sciencenews 2020